Verbeter je techniek met de 94Fifty Bluetooth basketbal

Volgens Malcom Gladwell is iets onder de knie krijgen een kwestie van tijd en veel herhalen. Maar is het echt een kwestie van het toepassen van de 10.000 uur regel zoals hij in zijn boek “Outliers” vaak aangeeft, of kan het sneller. Of kan het eindresultaat nóg beter? Als het aan de mensen van Infomotion ligt wel.

Het team van Infomotion bekeek de data nog eens en krabte nog eens achter de oren. Was net nu echt zo dat de informatie waarmee trainers van basketbal of voetbalclubs – vooral op lagere niveaus – werken nog bepaald drastisch is verbeterd in de afgelopen decennia? In de top is het een ander verhaal, maar hoe goed wordt je getraind om die top te kunnen behalen?

Dat kan beter, nee, dat moet beter. En dus ging het team aan de slag om de kleinst mogelijk computer met Bluetooth-zender te fabriceren. Klein genoeg om in een basketbal te verwerken, zonder dat de bal compleet anders voelt en functioneert dan een gewone bal. Via de smartphone app kun je vervolgens je balbehandeling analyseren: schiet je onder de juiste hoek, dribbel je wel krachtig genoeg?

Bepaald geen varkensleren speeltuig meer dus, maar al die nieuwerwetse fratsen hebben een behoorlijk prijskaartje. Volgens de geruchten gaat de 94Fifty in maart voor liefst $295 de winkels in. Dat is een pittig prijskaartje.

Then again, zo’n bedrag maakt natuurlijk een fantastische anekdote als je over 10.000 uur of minder miljoenen per jaar verdient in de NBA, nietwaar?