Vergeet de Apple Watch, sporten doe je met een slimme banaan

De Apple Watch mag dan niet alle gezondheidsfuncties krijgen die Apple voor ogen had, dat is binnenkort ook helemaal niet meer nodig. Als het aan fruitbedrijf Dole uit Japan ligt, lezen we straks onze sportprestaties af via een banaan.

Tijdens de hardloop marathon van Tokio aanstaande zondag, zal de slimme banaan zijn debuut gaan maken. Het systeem zal om de pols gedragen worden, net als een smartwatch, en wordt via een koord verbonden aan een tweede apparaat dat de hardloper om zijn lichaam draagt. Hierdoor is de banaan is staat om de hartslag, de looptijden en tweets te tonen aan de loper.

Een woordvoerder van Dole Japan legt uit hoe de banaan werkt:

Allereerst snijd je de schil van de banaan voorzichtig open. Vervolgens plaats je het device met de LEDjes op de banaan en plak je de schil weer dicht. De rode LED-verlichting zal vervolgens je looptijden en hartslag door de schil heen weergeven.

De devices worden uitgerust met GPS en bieden hardlopers in staat om eenvoudig tijdens de marathon gegevens af te lezen. Twee Japanse hardlopers zullen de ‘wearable banana’ tijdens de marathon gaan testen. Echter maakt het bedrijf bekend dat het device voorlopig niet massaal op de markt te krijgen is, omdat de productie van het apparaat nog niet vlekkeloos verloopt.

Als klap op de vuurpijl kun je de banaan na afloop gewoon opeten. Als je er voor het einde van de race al helemaal doorheen zit zal de banaan zelf aangeven dat het tijd wordt om te eten.

Mocht je niet zo van de bananen zijn, check dan onderstaande video over de ‘slimme’ tomaat.