‘Verily werkt aan slimme schoenen die het detecteren als je valt’

Verily slimme schoenen

Verily, een dochterbedrijf van Alphabet, zou werken aan slimme schoenen die het detecteren als je valt. Dat stellen drie bronnen die bekend zijn met het project tegenover CNBC. De schoenen moeten sensoren krijgen die naast valpartijen ook het gewicht en de bewegingen van de drager monitoren.

Het Google-zusterbedrijf heeft in de afgelopen maanden prototypes van het ontwerp getoond in private vergaderingen, aldus de bronnen. Op die manier hoopt Verily partners aan te trekken om de schoenen te maken en ze op de markt te brengen. Of het project nog steeds actief is, is echter onbekend.

Toepassingen

De schoenen komen met diverse toepassingen op het gebied van gezondheid. Kom je bijvoorbeeld opeens veel aan, dan kan dat een signaal zijn dat je veel vocht vasthoudt, wat een symptoom is van hartziektes. Als je schoenen dat detecteren, ben je daar dus sneller van op de hoogte.

Naast de schoenen werkt Verily ook aan andere hardware-projecten, stelt CNBC. Het gaat onder meer om een stabiliserende lepel om mensen met bewegingsbeperkingen te helpen eten en een slimme contactlenzen.

Foto: Shutterstock.com