‘Verizon sluit voorlopige deal over overname Yahoo met korting’

De overname van Yahoo van Verizon lijkt uiteindelijk toch door te gaan. De Amerikaanse provider zou een voorlopig akkoord hebben gesloten met Yahoo over de overname, meldt Bloomberg op basis van anonieme bronnen. Verizon betaalt echter wel minder dan eerder afgesproken: van de overnamesom van 4,8 miljard dollar zou 250 miljoen zijn afgehaald.

De deal tussen Yahoo en Verizon leek in gevaar te komen nadat er kort achter elkaar twee gigantische hacks naar buiten kwamen. Eén keer ging het om de diefstal van de gegevens van 500 miljoen gebruikers in 2014; bij een datalek dat een paar maanden later bekend werd, zouden zelfs een miljard gebruikers slachtoffer zijn geworden.

De Amerikaanse beurstoezichthouder SEC is een onderzoek gestart naar Yahoo over het niet op tijd openbaar maken van de informatie hierover, werd vorige maand bekend. Yahoo zou mogelijk al eerder hebben geweten van de problemen, maar dit niet hebben gecommuniceerd naar beleggers en ook niet naar overnamekandidaat Verizon.

Enkele weken geleden werd duidelijk dat de overname van het internetbedrijf zou zijn uitgesteld naar het tweede kwartaal van dit jaar. Eerder kwamen al geruchten naar buiten dat Verizon maximaal een miljard dollar minder zou willen betalen. Dat lijkt dus nu maar een kwart miljard te worden.

Verder zou onderdeel van de nieuwe overeenkomst zijn dat eventuele (financiële) gevolgen van de hacks gedeeld worden tussen Verizon en Altaba, het bedrijf waarin de onderdeel van Yahoo terechtkomen die Verizon niet koopt. Binnen enkele dagen tot weken zou de nieuwe deal worden aangekondigd, beweren de bronnen van Bloomberg.