‘Verizon wil 1 miljard minder betalen voor Yahoo vanwege privacyschendingen’

Terwijl Yahoo midden in de afronding van de overname door telecomprovider Verizon zit, komt het bedrijf de laatste weken heel negatief in het nieuws. Eerst bleek dat er in 2014 gegevens van een half miljard (!) accounts waren gestolen. Maar dat bleek nog niet zo erg als het nieuws van afgelopen week: Yahoo zou actief alle mail van klanten scannen in opdracht van de FBI en NSA. Een gigantisch privacyschandaal als het waar blijkt te zijn.

Voor Verizon zou het genoeg reden zijn om een flinke korting te eisen op het bedrag dat het voor Yahoo neertelt. Door de privacyschendingen zou het de waarde van het bedrijf zijn afgenomen, melden anonieme bronnen aan de New York Post. Daarnaast is Verizon woest over het feit dat het niet op de hoogte was gebracht van deze zaken. Verizon zou eigenlijk 4,83 miljard dollar betalen, maar zou daar dus ruim eenvijfde vanaf willen hebben.

Yahoo is het er uiteraard niet mee eens. En het bedrijf zegt dat er al een overeenkomst is over de verkoop en de prijs dus vaststaat. De raad van bestuur van Yahoo heeft over een twee weken een vergadering over de overname, tot die tijd zouden beide partijen blijven discussiëren over de onstane situatie.

Het is op zijn minst opvallend te noemen dat al deze negatieve berichtgeving over Yahoo precies naar buiten komt tijdens het afronden van de overname door Verizon. Het internetbedrijf komt hierdoor in een lastige situatie situatie terecht, waarbij het afketsen van de overname bijzonder slecht uit zou komen.