Verkiezingsdebat Amerika te volgen in virtual reality

CNN en NextVR zullen op 13 oktober samenwerken om het eerste verkiezingsdebat live uit te zenden in virtual reality. Dat is een primeur, want nog niet eerder konden we een dergelijk evenement live in VR bekijken.

Virtual reality is behoorlijk nieuw als we het hebben over nieuwsevenementen. NextVR was eerder al aanwezig bij het debat tussen de Republikeinse presidentskandidaten. Deze beelden waren later te bekijken met de Gear VR, de virtual reality-bril van Samsung. Hier werd er nog voor gekozen om de beelden niet live uit te zenden, maar dat zal bij het debat van 13 oktober wel het geval zijn. Dan gaan de Democratische presidentskandidaten verbaal de strijd met elkaar aan.

t1_nextvr

NextVR heeft al behoorlijk veel ervaring als het gaat om het vastleggen van evenementen in virtueal reality. Het bedrijf profileert zichzelf niet voor niets als de Netflix van de VR-wereld. NextVR werkte eerder bijvoorbeeld samen met Fox om NASCAR-wedstrijden in VR uit te zenden, terwijl ook grote Amerikaanse sporten als basketball en honkbal eerder op deze manier werden uitgezonden. We kunnen er dus vanuit gaan dat de uitzending van het verkiezingsdebat vlekkeloos verloopt, zelfs als het er heftig aan toe gaat.

Wil je het debat op 13 oktober virtueel beleven? Hiervoor heb je een Samsung Gear VR en de app van NextVR nodig. Deze app is te vinden in de Oculus Store.