Verkoop Apple Watch start op zijn vroegst in februari 2015

Hoewel Tim Cook tijdens de introductie van de Apple Watch nog sprak over een verkoop vanaf ‘begin 2015’, zou de werkelijkheid zijn dat het bedrijf alle zeilen bij moet zetten om medio februari te kunnen starten. Dat stellen althans diverse bronnen binnen het bedrijf.

We kunnen intussen wel stellen dat Apple voor het eerst sinds lange tijd de wind weer eens tegen heeft.

Een lauwwarm ontvangst voor de Apple Watch en een rampzalige uitrol van iOS 8 zullen de spanningen in Cupertino geen goed hebben gedaan.

Volgens een bron van The Information was het de afgelopen maanden sowieso al geen vrolijke bedoeling op het hoofdkantoor van Apple. Volgens een interne memo zou het bedrijf ‘zich gelukkig mogen prijzen’ als het lukt om de verkoop van hun smartwatch te starten rond Valentijnsdag.

Dat is een behoorlijke tegenvaller, aangezien Apple zich volledig had ingesteld op een introductie van het slimme horloge rond de feestdagen van 2014. De ontwikkeling van de software voor het horloge heeft echter zo’n vertraging opgelopen, dat dit geen haalbare kaart meer blijkt.

De problemen met WatchOS, het besturingssysteem voor de Apple Watch, komen niet als een complete verrassing.

Al direct na de keynote viel het enkele journalisten op dat geen van de demo-modellen van het horloge daadwerkelijk gebruik maakte van het besturingssysteem, maar slechts screenshots toonde.

Zoals gebruikelijk heeft Apple niet gereageerd op de publicaties.