Verlies je hond nooit meer uit het oog dankzij deze slimme halsband met GPS

Het is misschien wel de grootste angst voor ieder baasje; het kwijtraken van je trouwe viervoeter. Tijdens het uitlaten moet je er op vertrouwen dat je hond niet te ver afdwaalt en altijd weer terugkomt, maar wat nou als dat een keer niet gebeurt?

Zo’n jaar geleden verscheen Whistle, een activity tracker speciaal voor je trouwe viervoeter. Een nieuwe toepassing maakt deze fitbit voor je hond nu nog een stuk interessanter; dankzij GPS integratie verlies je hem namelijk nooit meer uit het oog.

De Whistle is een slimme clip-on voor aan de halsband van je hond en houdt de gezondheid en fitness van je viervoeter nauwkeurig in de gaten. Het apparaat zoekt naar patronen of “vectoren”, zoals onrustige slaap of onderbroken speeltijd; indicatoren die aangeven dat er iets mis is in de omgeving van of met je trouwe maatje.

Images from Whistle shoot

De slimme halsband kan worden gesynchroniseerd met een smartphone waardoor baasjes hun hond goed in de gaten kunnen houden. GPS integratie was een logische vervolgstap voor het bedrijf, oprichter Steven Eidelman vertelt:

We knew since we started the company that GPS is really important. What’s my dog doing, who’s he with, is he safe, what’s he doing.

Jaarlijks raken zo’n 10 miljoen huisdieren kwijt, en hoewel 93 procent van de honden ook weer wordt teruggevonden maakt Whistle het terugvinden wel een stuk makkelijker, én hoeven hun baasjes zich minder zorgen te maken.

w640