Versleutelde e-maildienst ProtonMail biedt exclusief levenslang betaald account aan voor 1337 euro

De versleutelde e-maildienst ProtonMail biedt dit weekend een exclusief betaald account aan, waarmee gebruikers levenslang een abonnement krijgen op de meest uitgebreide betaalde versie van de dienst. Met een eenmalige betaling van 1337 euro krijgen gebruikers onbeperkt toegang tot alle functies van de e-maildienst.

Het abonnement is een onbeperkte versie van het abonnement Visionary, waarbij gebruikers onder andere meer opslagruimte hebben en meerdere domeinnamen kunnen gebruiken. Het aantal mensen dat dit weekend zo’n abonnement aan kan schaffen is echter beperkt. Er worden er slechts vijftig van verkocht.

ProtonMail gaf donateurs tijdens zijn crowdfunding in 2014 al de mogelijkheid om een levenslang account aan te schaffen. Destijds waren er 150 van verkocht. Gebruikers betaalden er toen 997 dollar voor (omgerekend ongeveer 940 euro). Als ProtonMail in de toekomst nogmaals zo’n actie houdt, zal de prijs van de accounts wederom hoger worden, zegt het bedrijf.

De makers achter de maildienst startten twee jaar geleden met de ontwikkeling van een volledig versleutelde e-mailomgeving. Na een gesloten bèta ging de dienst eerder dit jaar voor alle gebruikers open.

ProtonMail Plus en Visionary

Naast een beperkte gratis variant biedt ProtonMail twee betaalde accounts aan: Plus en Visionary. Gebruikers betalen daar jaarlijks respectievelijk 48 en 288 euro per jaar voor. Mensen die interesse hebben in een onbeperkte variant van Visionary, halen dat geld er dus binnen vijf jaar uit.