Versturen van hetzelfde Twitter-bericht via meerdere accounts tegelijkertijd mag niet meer

Programma’s als TweetDeck zijn ontzettend handig als je meerdere Twitter-accounts hebt. Je kunt een tweet vanuit meerdere profielen tegelijkertijd versturen en retweeten en liken met meerdere accounts tegelijk. Maar van het sociale medium mag dat nu niet meer. Dat staat in de nieuwe richtlijnen die Twitter heeft gepubliceerd.

Het sociale medium verbiedt het versturen van tweets vanaf meerdere accounts tegelijkertijd, evenals het retweeten en liken vanaf meerdere profielen tegelijkertijd. Daarmee hoopt het bedrijf kwaadwillende activiteiten gericht op de “cruciale gesprekken” te voorkomen.

Toch wordt er wel een uitzondering gemaakt. De nieuwe regels gelden namelijk niet voor waarschuwingen over “het weer, noodgevallen of andere aankondigingen van openbare diensten”. Komt er dus een burgeralarm of een weeralarm, dan kunnen die nog wel vanuit meerdere accounts verstuurd worden.

TweetDeck

Zoals gezegd kun je met TweetDeck, een app van Twitter zelf, wel acties ondernemen vanuit meerdere accounts tegelijkertijd. Het sociale medium zegt echter deze opties uit zijn app te gaan halen. In de toekomst is dit dus niet langer mogelijk. Wel mag je nog steeds een tweet van je ene account retweeten met je andere accounts.

Ontwikkelaars van andere apps die deze opties aanbieden, hebben tot 23 maart om de functies te verwijderen.