Verzekeringsmaatschappij geeft activity tracker en betaalt je voor het behalen van je doelen

De Amerikaanse verzekeringsmaatschappij Oscar gaat klanten voorzien van een activity tracker en geeft hen een korting op hun premie wanneer ze hun doelen halen. Daarmee is de verzekeringsmaatschappij de eerste die daad bij woord lijkt te gaan voegen.

In de praktijk is het simpel: nieuwe klanten van Oscar ontvangen bij het afsluiten van hun verzekering een Misfit Shine. Wanneer zij hun dagelijkse doelstellingen halen, zoals een bepaald aantal stappen of verbrande calorieën, betaalt Oscar $1 uit. Dit doet de verzekeringsmaatschappij elke dag, tot een maximum van $240 per jaar.

oscar_misfti

Om te controleren of je je dagelijkse doelstellingen hebt bereikt, ontwikkelde Oscar een koppeling tussen hun eigen app en de app van Misfit. Hierdoor kun je via de Oscar-app direct je doelstellingen synchroniseren en je korting scoren.

Het Amerikaanse Oscar is bepaald geen traditionele verzekeringsmaatschappij. De ‘verzekering startup’ is opgericht door een durfinvesteerder en wist eerder dit jaar een dikke $30 miljoen op te halen in een investeringsronde.

Oscar noemt zichzelf ’tech-focused’ en wil zorgen dat hun klanten via apps en andere technologie sneller in contact komen met de juiste zorgspecialisten.