ViaSat wil wereld voorzien van internet van 1 terabit per seconde

ViaSat wil de hele wereld te voorzien van internet met een snelheid van 1 terabit per seconde. Dat maakte het bedrijf gisteren bekend. Met het satellietplatform, dat bestaat uit drie satellieten, moet de hele wereld over een aantal jaar deze internetdienst kunnen gebruiken.

De eerste twee satellieten moeten Amerika, Europa, Afrika en het Midden-Oosten in 2019 gaan dekken. Later volgt ook een satteliet voor Oost-Azië, waarmee ViaSat naar eigen zeggen de hele wereld beslaat. De satellieten kunnen hun werelddelen voorzien van 1 terabit per seconde aan internet, die wordt verdeeld tussen huishoudens (volgens ViaSat meer dan 100 Mbs), op het vasteland, maar ook in de lucht en op het water voor bijvoorbeeld commerciële vluchten en op olieplatformen.

Daarnaast wil ViaSat hiermee ook groeimarkten bereiken in gebieden die nu nog slecht zijn voorzien van draadloze verbinding. Daarmee wordt het bedrijf een mogelijke concurrent van Facebook die -met zijn project Internet.org- en Google die -met drones en ballonnen- hetzelfde willen bereiken.