‘Video-app TikTok werkt aan eigen concurrent van Spotify en Apple Music’

TikTok

ByteDance, de eigenaar van de populaire video-app TikTok, zou een eigen betaalde muziekdienst ontwikkelen. Daarmee moet het bedrijf in opkomende markten gaan concurreren met Spotify en Apple. Dat stellen mensen die kennis hebben van het project tegenover Bloomberg.

ByteDance is vooral bekend van zijn app TikTok, waarmee je korte video’s kunt opnemen. De app wordt onder meer gebruikt om korte playback-video’s te maken. Tot en met augustus 2018 stond de app bekend als Musical.ly.

De nieuwe muziekdienst heet overigens geen TikTok. Wel zal ByteDance gaan proberen om een deel van het publiek van die app om te zetten in betalende klanten, aldus de ingewijden. TikTok en Douyin, het Chinese equivalent van de app, zijn al ruim 500 miljoen keer gedownload.

Armere landen

De nieuwe muziekdienst staat dus los van die apps. De dienst krijgt een catalogus aan liedjes die on-demand beschikbaar zijn, net als video. Volgens de ingewijden gaat het niet om een kloon van Spotify of Apple Music. Ondertussen zouden er al demonstraties gegeven zijn en zou het bedrijf al rechten hebben gekregen van T-Series en Times Music.

De nieuwe muziekdienst moet naar verwachting in de herfst al geïntroduceerd worden in een handjevol landen. Het gaat dan vooral om armere landen waar muziekdiensten nog geen grote publieken hebben.

Foto: Shutterstock.com