Video: de eerste documentaire ooit gefilmd met Google Glass

Google heeft de kritiek dat hun laatste revolutie Glass niet erg modieus is wel erg ter harte genomen. In bovenstaande (korte) documentaire zien we namelijk niemand minder dan mode icoon Diane von Furstenberg door de ogen van mode icoon Diane von Furstenberg. Met een speciaal gepimpt brilletje neemt von Furstenberg ons een dag mee door haar leven.

De beelden zijn opgenomen tijdens de hectiek van de New York Fashion Week en er vallen twee dingen op. Allereerst de kwaliteit van de beelden: uiteraard zal er flink geknipt zijn en is het beste van het beste overeind gebleven, maar de stabiliteit en kleurencompositie zijn opmerkelijk.

Daarnaast valt het op hoe intiem te beelden bij tijd en wijle aanvoelen – alsof je er echt bij staat. Dat kan alleen wanneer een camera echt volledig opgaat in zijn omgeving en nauwelijks een obstructie is voor de natuurlijke gang van zaken. Dat lijkt zo te zijn: “I felt completely free and totally unaware that I was filming or being recorded“, aldus von Furstenberg.

Het geeft de inspiratie van wat Google Glass allemaal kan gaan betekenen in ieder geval weer een stevige voedingsbodem!