Video toont eerste 3D geprinte pistool in actie, blauwdrukken vandaag online

Veel aandacht eind vorige week en dit weekend over de eerste foto’s van een pistool dat uit de 3D printer is komen rollen. Twijfel of het echt was, verontwaardiging en angst bij hen die het niet hadden zien aankomen en vooral veel opgestoken vingertjes en “zie je wel”’s van hen die het allemaal al hadden gezegd.

Afgelopen weekend werd het vuurwapen voor het eerst getest in de woestijnen van Texas. In eerste instantie werd de trekker nog via een touwtje over gehaald, maar na een paar tests durfde ontwikkelaar Cody R. Wilson het aan om zelf af te drukken.

In de video hierboven zien we het pistool kort in actie, waarbij we ook zien dat de blauwdrukken voor de 15 onderdelen van het vuurwapen vandaag online zouden komen.

I recognize that this tool might be used to harm people. That’s what it is — it’s a gun. But I don’t think that’s a reason to not put it out there. I think that liberty in the end is a better interest.

Eind vorig jaar richtte Wilson de website DEFCAD op, een tegenreactie op het besluit van 3D fabrikant Makerbot om bestanden die tot een vuurwapen zouden leiden te verwijderen uit hun collectie van 3D modellen.

Overigens is er nog geen reden om aan te nemen dat er binnenkort hele gevechten uitbreken met 3D vuurwapens. Het huidige testmodel is met een speciaal chemisch goedje overgoten om te voorkomen dat het ding direct zou breken, scheuren of zelfs ontploffen bij vuren.

Vanochtend waren de bestanden overigens nog niet op DEFCAD te vinden. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

liberator-parts