Videobellen met een twist via iOS app Spin

Om te videobellen met je tablet of smartphone zijn er tegenwoordig al veel opties. Zo is er al Skype, Google Hangout, FaceTime en ga zo maar door. En daar komt nu weer een nieuwe app bij: Spin. En Spin is toch net even anders dan al zijn voorgangers.

In Spin voor iOS kun je videobellen met tien personen tegelijkertijd, hoef je geen account aan te maken en kun je gemakkelijk video’s en foto’s delen. Iedereen die mee doet aan het videogesprek kan een gedeelde video afspelen, pauzeren of doorspoelen. Ook kan iedere gebuiker het volume aanpassen van bijvoorbeeld de gedeelde video, maar ook het volume van bepaalde personen verhogen of verlagen.

PJ-BQ849_PTECHJ_G_20131001185012

Een grappige feature van de app is de mogelijkheid om virtuele tomaten naar een gesprekspartner te sturen. Ook kun je samen een tekening maken, met papieren vliegtuigjes spelen of op een vuvuzela blazen.

De interface is volledig ontworpen voor touch. De app wordt bestuurd door drag-and-drop actions, gecombineerd met vloeiende animaties. Door avatars van andere gebruikers te verslepen kun je ze toevoegen aan een videogesprek. Ook kun je mensen uitnodigen voor een gesprek op een specifiek tijdstip, in de app ‘Spinvitations’ genoemd. Al met al is Spin een mooie app voor een gesprek met je vrienden!

Spin is gratis te downloaden voor iOS. Momenteel is de app alleen in de VS te verkrijgen, maar wordt in het voorjaar verwacht voor andere landen.