Videodeurbel Nest Hello komt ook naar Nederland

Nest-Hello

Vanaf volgende maand kun je de slimme deurbel Nest Hello ook in Nederland kopen. Dat heeft Nest bekendgemaakt. Als je de bel installeert, kun je via je telefoon zien wie er voor de deur staat. De deurbel is nu al te bestellen voor 279 euro, maar wordt vanaf 13 juni pas geleverd.

Belt iemand aan, dan krijg je met de slimme deurbel een melding op je telefoon. Vervolgens kun je via een camera, microfoon en speaker met degene voor de deur praten. De bel heeft verder een HDR-camera en beelden in het donker.

Gezichtsherkenning

Verder ondersteunt het systeem gezichtsherkenning. Daardoor kun je via de bijbehorende app aangeven dat er een bekende voor de deur staat. Belt diegene dan op een ander moment weer aan, dan herkent de bel hem of haar automatisch. Ook kun je een vooraf ingesteld antwoord geven als je de deur niet kunt beantwoorden. De Hello bevat namelijk een stem die vooraf opgenomen reacties uit kan spreken.

De bel kan altijd beeld streamen omdat deze aangesloten is op het stroomnetwerk. Je kunt gratis tot 3 uur aan beeld terugkijken via de app. De app kan zelf fragmenten uitlichten van mensen die voor de deur stonden. Wil je verder terugkijken, dan moet je het betaalde Nest Aware-abonnement afsluiten. Dat kost je minimaal 5 euro per maand.