‘Videodienst Amazon Prime deze zomer naar Apple TV’

De videodienst van Amazon Prime komt deze zomer naar de Apple TV. Dat melden anonieme bronnen aan BuzzFeed. Apple zou de komst van de dienst officieel willen aankondigen op zijn ontwikkelaarsconferentie op 5 juni. Dat betekent dat bezitters van een Apple TV binnenkort zonder omweg gebruik kunnen maken van Amazon Prime Video.

Volgens BuzzFeed zorgt de overeenkomst tussen de twee bedrijven er ook voor dat Amazon de settopbox van Apple weer gaat verkopen. Amazon stopte daar in oktober 2015 mee. Ook de Chromecast, het streamingapparaat van Google, werd uit de digitale schappen gehaald.

Het bedrijf wilde de streamingapparaten van Apple en Google destijds niet meer verkopen, omdat ze ‘niet goed samenwerken’ met Amazon Prime Video. De streamingapparaten van Microsoft, Roku en Sony werden toen niet verwijderd. Volgens BuzzFeed keert Apple TV nu dus terug, maar wanneer is niet bekend.

Amazon verkoopt ook zijn eigen settopbox, de Fire TV.  De videodienst van Amazon is sinds december 2016 ook beschikbaar in Nederland.