Vijf data tracking initiatieven om in de gaten te houden

Nu de voorhoede begint te wennen aan FitBits en Zeo’s en Nike en Adidas er voor willen zorgen dat persoonlijke data tracking een breed genoten gemeengoed wordt, komen nieuwe stippen aan de horizon met rasse schreden dichterbij. Onze vrienden van The Next Web verzamelde de vijf belangrijke innovators die je de komende periode goed in de gaten moet houden.

Sano Intelligence
Hoewel gebruikers van FitBit en/of FuelBand uitkijken naar bijvoorbeeld de Basis-hartmonitor, kunnen we de grootste innovatie op het gebied van draagbare meters volgens auteur Allie Hastings verwachten van Sano Intelligence. Het Amerikaanse bedrijf werkt aan een intelligente pleister die, middels een open API, je bloedwaarde kan meten en doorsturen naar een mobiel device, zoals bijvoorbeeld je smartphone.

StudyCure
Pas recent uit de beta fase is dit platform nog een beetje aan de ruwe kant. Maar, het is biedt wel genoeg mogelijkheden voor gebruikers om ook daadwerkelijk iets te doen met hun data:

Ginger.io
Het team achter Ginger.io heeft recent een app ontwikkelt die zowel actief als passief metingen uitvoert. De doelstelling is om chronische patienten op deze manier in verbinding te brengen met hun verzorgers. De grote kracht van deze startup is absoluut de keur aan algoritmes die MIT’s Media Lab heeft ontwikkelt voor het meten van passieve signalen.

Traqs.me
Allemaal leuk en aardig, al die platformen. Maar hoe bundel je de boel? Daar komt Traqs.me om de hoek kijken: koppel je FitBit, Withings, Zeo en Garmin om een compleet dashboard te genereren van al je dautonomy-sets! Helaas nog in beta, maar hopelijk snel voor iedereen beschikbaar!

Cardiio
Over deze app schreven we al eerder. Deze hartslagmeter op je iPhone is voor $4.99 te koop in de App Store en zou behoorlijk  accuraat zijn!  Na maanden van onderzoek en diverse wetenschappelijke onderzoeken zijn oprichters Yukkee en Ming-Zher Poh er van overtuigd dat Cardiio kan fungeren als een volwaardige meter. Het is gebleken dat de meter slechts 3 slagen per minuut verschilt met een volledig geijkte meter.

Nu het tracken van data doorgroeit zal het aantal platformen alleen maar toenemen en de gebruiksvormen steeds makkelijker worden! To be continued, zonder twijfel!