Niks te doen met Kerst? Kijk één van deze vijf toffe Kerstfilms!

Toffe kerstfilms, kerstmis, kerst, kerstfilm, ker

It’s the most wonderful time of the year! Tenminste, normaal gesproken is Kerst een ontzettend mooie tijd van het jaar. Dit jaar verloopt het allemaal even anders, maar dat betekent natuurlijk niet dat je niet in de Kerststemming kunt komen. Want hoewel veel dingen dicht zijn, zijn er nog altijd toffe Kerstfilms te zien. Wij hebben er vijf voor je op een rij gezet.

The Holiday (Videoland/Netflix)

Laten we eerlijk wezen: Kerstmis is niet voor iedereen een fijne tijd. Iris Simpkins, een columnist voor een Britse krant, is bijvoorbeeld nog steeds verliefd op haar ex Jasper Bloom, ook al is hij vreemdgegaan. En Amanda Woods, een producer van filmtrailers uit Los Angeles, zet een punt achter haar relatie met Ethan nadat blijkt dat hij is vreemdgegaan.

Een goed moment om er even tussenuit te gaan dus. En dat is exact wat deze vrouwen doen: ze ontmoeten elkaar via een online website voor het tijdelijk wisselen van huizen en besluiten twee weken met vakantie te gaan. Amanda gaat naar het Britse stulpje van Iris, en Iris komt in het landhuis van Amanda terecht. Als de dames tijdens hun vakanties charmante mannen leren kennen, blijken die twee weken tot de beste van hun leven te gaan behoren.

The Holiday kun je zowel op Videoland als op Netflix zien. 

The Christmas Chronicles 2 (Netflix)

In 2018 konden we genieten van The Christmas Chronicles, waarin we zagen hoe Kate en Teddy er met de slee van de Kerstman vandoor gingen. De slee stopte met werken en crashte, waardoor alle kerstcadeaus verloren raakten. Maar de kinderen en de Kerstman werkten samen om de cadeautjes toch nog op tijd te bezorgen.

De tweede film speelt zich twee jaar later af, en de kinderen zijn niet echt kinderen meer. Sterker nog: Kate is bijna een tiener en niet blij dat ze Kerstmis in Mexico moet vieren met de nieuwe vriend van haar moeder. Ze besluit weg te lopen en belandt op de Noordpool. Maar ook daar blijkt niet alles van een leien dakje te gaan. Op de Noordpool zit namelijk een ondeugende elf die Kerstmis wil dwarsbomen.

The Christmas Chronicles 2 zie je op Netflix

Home Alone (Disney+)

De meeste mensen zijn het er wel over eens: Home Alone is één van de ultieme toffe Kerstfilms. Want wat is er leuker dan zien hoe de achtjarige Kevin per ongeluk alleen thuisblijft met Kerstmis, en hoe hij zichzelf redt? Wij kunnen in ieder geval weinig bedenken.

Het goede nieuws is bovendien dat je dit jaar niet alleen van Home Alone 1 kunt beginnen, maar een complete marathon kunt houden! Op Disney+ staan namelijk drie Home Alone-films. Je kunt dus niet alleen zien hoe Kevin alleen thuis achter blijft, maar ook hoe hij verdwaald raakt in New York. In de derde film volgen we het jongetje Alex, die met de waterpokken alleen thuisblijft. Dat belooft een avond vol plezier te worden!

Home Alone, Home Alone 2 en Home Alone 3  zijn allemaal te zien op Disney+. 

De Familie Claus (Netflix)

Kerst is voor de meeste mensen een ontzettend vrolijke feestdag. Maar niet voor Jules Claus. Zijn vader overleed een jaar eerder en sindsdien wil hij niets meer met Kerst te maken hebben. Toch vindt hij niet alles stom. Hij kan nog steeds erg genieten van speelgoed en natuurlijk van de speelgoedwinkel van zijn grootvader.

Die speelgoedwinkel blijkt iets heel bijzonders te bevatten: een magische sneeuwbol, waarmee Jules overal heen kan reizen. Natuurlijk maakt Jules daar gebruik van, en dat heeft een groot gevolg. Tijdens een reis ontdekt Jules dat zijn eigen opa de Kerstman is! Klein probleem: opa breekt zijn been en kan zijn werk niet meer uitvoeren. Jules besluit het werk van zijn opa over te nemen en Kerstmis te redden.

De Familie Claus kun je op Netflix bekijken. 

Miracle on 34th Street (Disney+)

Als we het over Kerstmis en toffe Kerstfilms hebben, dan hebben we het natuurlijk ook over de klassieker Miracle on 34th Street. In deze film volgen we de zesjarige Susan, die twijfels heeft over of de Kerstman wel echt bestaat. Haar moeder heeft al een tijd geleden verteld hoe het echt zit, maar als Susan in een winkelcentrum de Kerstman ontmoet, gaat ze toch twijfelen. Sterker nog: ze is er van overtuig dat dit de echte Kerstman is. Maar is dat ook zo?

The Miracle on 34th Street kun je op Disney+ bekijken. Van de film zijn twee versies gemaakt, die beide op de streamingdienst staan. Het gaat om het origineel uit 1947 en de remake uit 1994.

Foto: Shutterstock.com