Videoplatform Vimeo ondersteunt nu ook 360-gradenvideo’s

Videoplatform Vimeo ondersteunt vanaf nu ook 360-gradenvideo’s. De dienst treedt daarmee betrekkelijk laat in de voetsporen van zijn concurrenten YouTube en Dailymotion. Vanaf nu kunnen gebruikers deze video’s via zowel desktop als mobiel bekijken. Voor smartphones kan dat, na het downloaden, ook offline.

Makers kunnen via de 360 Video School de fijne kneepjes rondom het produceren van 360-gradenvideo’s leren. Het platform zegt zowel voor beginners als ervaren videomakers continu nieuwe lessen toe te voegen. Om de video’s te uploaden, kunnen makers zelf metadata toevoegen, waardoor Vimeo de video herkent als 360 graden. Zonder metadata gebruikt de videospeler standaardinstellingen voor 360-gradenvideo’s.

Verder kunnen videomakers een initial view instellen, het startpunt in de video wat gebruikers als eerste te zien krijgen. Ook is er een mogelijkheid om het field of view aan te passen tussen 30 en 90 graden. Video’s kunnen geüpload worden in maximaal 8K, maar de videospeler zelf ondersteunt uiterlijk 4K-kwaliteit.

Op een gecureerd kanaal deelt Vimeo zelf 360-gradenvideo’s ter inspiratie. De video’s zijn natuurlijk ook te bekijken via een VR-headset. Het videoplatform zegt dat zijn apps met de ‘meeste headsets’ werken.