Vimeo koopt Livestream en start eigen livestream-platform Vimeo Live

Vimeo-Live

Vimeo gaat aan de slag met live video’s. Dit doet het bedrijf door Livestream over te nemen en het platform Vimeo live op te starten, meldt TechCrunch.

Livestream is – de naam zegt het al – een platform waar je live video’s kunt uitzenden. Vimeo neemt dat bedrijf nu over voor een onbekend bedrag en integreert de technologie in zijn eigen platform. Daardoor kun je zelf live video’s gaan maken, bewerken en uitzenden. Ook is het mogelijk om geld te verdienen met de video’s.

Alle video’s kun je uitzenden in full HD, oftewel 1080p. Het idee is dat je een abonnement neemt op de dienst. Je hebt de keuze uit een jaarlijks of maandelijks abonnement en verschillende prijzen. Wat die prijzen zijn, is nog niet bekendgemaakt.

Tools

Livestream is overigens een flink platform. Er worden jaarlijks 10 miljoen evenementen gehost voor 10.000 betalende abonnees. Maandelijks zijn er honderdduizenden livestreams waar bijna 50 miljoen mensen naar kijken. Al die bestaande gebruikers kunnen dezelfde tools blijven gebruiken binnen Vimeo Live.

In de toekomst is het echter mogelijk om direct via Vimeo te streamen. Daardoor krijg je ook toegang tot de tools van het platform, inclusief de aanpasbare speler die je in een website kunt plaatsen. Ook is het mogelijk om de stream te delen via Facebook, YouTube, Twitch en Twitter. Helemaal tof is dat je als gebruiker kunt zien wie er aanwezig zijn bij een evenement. Ook kun je live chatten.

Is de stream klaar, dan kun je Vimeo gebruiken om de video te verkopen. Gebruikers kunnen hem dan huren of kopen, maar ook een abonnement bij je afsluiten.