Vind de juiste poses met deze vibrerende yoga-legging

Het bedrijf Wearable Experiments wil er voor zorgen dat je bij yoga de poses goed uitvoert door een slimme sportlegging. Het bedrijf doet dit door de legging te laten trillen wanneer een pose verkeerd wordt uitgevoerd.

De vibrerende yoga-legging heet de Nadi Smart Fitness Pants. Door middel van verschillende sensoren probeert de legging je in de perfecte yogapositie te brengen. Door verschillende frequenties en verschillende sterktes van trillen laat de legging weten welk lichaamsdeel je moet aanpassen voor de perfecte positie.

Billie Whithouse, mede-oprichter en CEO van Wearable Experiments legt uit:

Wanneer iemand niet altijd de juiste vorm of positie weet in poses, vind ik dat goede begeleiding van cruciaal belang is.

De slimme yoga-legging komt met een bijbehorende app waarin ook de juiste houdingen worden getoond.

Een jas die je de weg wijst

De slimme yoga-legging is niet het eerste product wat Wearable Experiments heeft ontwikkeld. In 2013 ontwikkelde het bedrijf bijvoorbeeld een slimme jas die, nadat er een adres is ingesteld, je de weg wijst door een klopje op de rechterschouder te geven wanneer je bijvoorbeeld rechtsaf moet slaan.

Daarnaast kwam het bedrijf ook met een slim shirt dat de ervaring van een topsporter nabootst. Het shirt was een samenwerking met de Nederlandse rugbyvrouwen. Het shirt vertaalde de hartslag, adrenaline, impact en enthousiasme van de spelers naar de fans en trainers op de tribune.

Hoeveel de slimme yoga-legging gaat kosten, in welke maten hij beschikbaar komt en of hij in verschillende uitvoeringen gemaakt wordt is niet bekend.