Vind snel de beste dokter met de handige app BetterDoctor

Een goede dokter vinden, is lastig. Vooral als je een specialist nodig hebt. De app BetterDoctor kan je helpen in dit proces. Het doet namelijk precies wat het zegt: de beste doctor zoeken voor jouw situatie.

In de app kun je zoeken op specialisaties. Je vult je soort verzekering in en je boekt een afspraak. Makkelijk zat. Met een database van meer dan een miljoen artsen, zit er altijd een geschikte arts bij. Met dit simpele concept heeft BetterDoctor onlangs meer dan $2,6 miljoen dollar aan sponsoring binnen gehaald. Helaas is de app alleen beschikbaar is in de Verenigde Staten.

De meeste artsen die in de database staan, zijn zich hier niet bewust van. De gegevens en beoordeling van de verschillende artsen wordt namelijk bepaald aan de hand van databases als Yelp, gegevens van ziekenhuis en private instellingen. Voor dokters die wel bekend zijn met de app, is er de mogelijkheid om een profiel te personaliseren met allerlei gegevens.

De CEO van BetterDoctor, Ari Tulli, zegt dat sommige dokters wel meer dan 10.000 views op hun profiel hebben gekregen. Deze dokters hebben meestal hun profiel geactiveerd en zijn actief bezig op het platform.

De app die in september is gelanceerd voor iOS, werkt nog niet perfect. Nog niet alle dokters zijn te vinden via de app en is het nog niet mogelijk om via de app direct een afspraak te kunnen maken. Ook de data komt nog van verschillende bronnen, waardoor het voor artsen lastig is om in de gaten te houden hoe een beoordeling tot stand gekomen is. Tulli belooft hierin verbetering.