Vine gaat video’s persoonlijk aanraden met speciaal account

Vine for you

Actieve Vine-gebruikers zijn bloedfanatiek, maar dat werden ze pas nadat ze een paar leuke accounts hadden gevonden om te volgen. Iets wat knap lastig blijkt te zijn: nieuwe gebruikers hebben er vaak een hele klus aan om hun plekje op het sociale videonetwerk te vinden. Dat gaat Vine nu oplossen met een speciaal account, dat op basis van het gedrag een gebruiker video’s zal voorschotelen.

Het kanaal ‘For you’ is gebaseerd op jouw voorkeuren die bij Vine bekend zijn. Weet Vine dat je een Star Wars-film bent? Dan krijg je af en toe een video met neplightsabers te zien. Hoewel het account er uitziet als ieder ander account, zegt Vine dat de inhoud voor iedereen anders is.

Daarmee maakt Vine een belangrijke stap richting het personaliseren van je videofeeds. Op het moment is dit nog beperkt tot een account, maar wij vermoeden dat dit ooit een belangrijker onderdeel van het sociale videonetwerk zal worden. Het is iets wat moederbedrijf Twitter wellicht ook wil toepassen: er wordt al geëxperimenteerd met niet-chronologische tijdlijnen.

In de tussentijd wijst alles er op dat de Twitter-videobaas het bedrijf binnenkort zal verlaten. Hij stond niet aan het hoofd van grotere videoprojecten bij het sociale netwerk, zoals Vine en Periscope. Onlangs werd je Vine-profiel ook nog eens een stuk belangrijker op Twitter.