Vine voortaan nog belangrijker voor je Twitter-profiel

Twitter en Vine

Twitter en Vine zijn allebei afkomstig van hetzelfde bedrijf, maar staan ondanks dat vrij los van elkaar. Daar komt eindelijk verandering in. De twee sociale netwerken worden namelijk nauw met elkaar verbonden vanuit de profielpagina’s van gebruikers. Zit je op het ene netwerk? Dan staat daar profielinformatie over de ander.

Zo zie je op Twitter bijvoorbeeld hoe vaak Vine-video’s zijn afgespeeld en kun je deze beelden bekijken door op het cijfer te tappen. Zit je op Vine? Dan kun je bovenin een profielpagina tikken om naar het bijbehorende Twitter-profiel te gaan.

De profielkoppeling is op dit moment alleen te vinden in de apps van Twitter en Vine. De Twitter-app heeft het op zowel Android als iOS toegevoegd. Bij Vine duurt het nog even totdat dit ook op Android te gebruiken is.

Het lijkt alsof Twitter hiermee de eerste stappen zet om Twitter en Vine met elkaar te integreren. Daarmee zou Twitter wel eens meer op Facebook of Instagram kunnen lijken, waarin de videofuncties nauwer zijn verwerkt.

Het was een roerige nacht voor Twitter. Naast de Vine-integratie, maakte Twitter-CEO Jack Dorsey namelijk een aankondiging. Hij gaat een derde van zijn aandelen geven aan personeel, wat gelijkstaat aan 1 procent van het bedrijf. Dat kort nadat Twitter een groot deel van het personeel heeft ontslagen. Dorsey wil op deze manier zijn vertrouwen uitspreken richting de overgebleven werknemers.