EBay laat zijn gebruikers virtueel kleding passen met PhiSix


Online winkelen is populairder dan ooit. Uit onderzoek van het CBS in 2012 blijkt dat 80% van de internetgebruikers in Nederland wel eens online heeft gewinkeld. Vergeleken 7 jaar terug is dit aantal bijna verdubbeld! Niet zo gek, online shoppen is gemakkelijk en bespaart een hoop tijd.

Toch is online winkelen nog steeds niet in alle opzichten ideaal, je kunt bijvoorbeeld niet je kleding passen. De kans op een miskoop is hierdoor groot, en de retours voor online kledingwinkels zijn dan ook vaak hoog.

EBay lijkt zich sterk bewust te zijn van dit probleem. In een poging online winkelen gemakkelijker te maken en het aantal retourartikelen te verminderen heeft de e-commerce gigant afgelopen woensdag aangekondigd het bedrijf PhiSix te hebben overgenomen.

PhiSix is een computergraphics bedrijf dat 3D modellen ontwikkeld van kleding. Deze modellen simuleren hoe een kledingstuk zal staan op verschillende lichaamsfiguren. De technologie stelt consumenten in staat de pasmaat en de manier waarop de kleding valt te bekijken in een online winkelomgeving.

“Consumers can experience the merchandise in a more efficient and impactful way, which we believe will drive sales for retailers and create a delightful experience for shoppers.” (eBay)

Niet alleen kunnen de gebruikers zien of een kledingstuk hen zal passen, de technologie raad ook maten aan voor mensen, gebaseerd op hun lichaam. Vooral dit laatste klinkt als muziek in de oren, gezien maten nog wel eens kunnen verschillen per merk of winkel. Die ideaal passende jeans wordt nu gewoon aan je gepresenteerd!