Virtuele spiegel laat je snel kleding passen én maken

Je kent het vast wel: je wilt een leuk jasje of ee nieuwe broek kopen, maar je hebt eigenlijk geen zin om een pashokje in te duiken. Dat is dankzij de Mirror Mirror van MyDesignLab ook niet meer nodig.

Deze spiegel vertelt je namelijk in een handomdraai of je potentiële aankoop bij je past. Is dat niet het geval, dan is er nog steeds geen man overboord, want je kunt de kleding live aanpassen. Je kunt via infraroodwanden en handgebaren namelijk eenvoudig door je virtuele kledingkast ‘scrollen’. Het project komt uit de koker van de Zuid-Koreaanse KAIST-school, gericht op industrial design.

De techniek achter de spiegel is nogal ingewikkeld, maar het komt erop neer dat je voor een grote televisie gaat staan. Deze tv is voorien van een dieptesensor om je lichaam te scannen. Op basis van deze informatie projecteert de Mirror Mirror pixels op je bovenlichaam, terwijl je je door de geavanceerde scanner nog steeds kunt bewegen. Dat is natuurlijk wel zo handig, omdat je dan pas echt kunt zien hoe het kledingstuk je staat.

Als je besluit je t-shirt van een eigen touch te voorzien, dan is het mogelijk het kledingstuk meteen voor je te laten maken, zodat je in stijl terug naar huis kunt. Het is nog niet bekend of er al grote winkelketens zijn die van plan zijn de Mirror Mirror aan te schaffen, maar we kunnen ons zo voorstellen dat de spiegel een interessante manier is om mensen naar de winkel te krijgen. Aangezien de techniek uit Zuid-Korea komt kan het echter nog wel even duren voor we er in ons land iets van terugzien.