Vissen is niet meer hetzelfde met deze onderwaterdrone: de PowerRay FishFinder

Een middagje vissen zal nooit meer hetzelfde zijn dankzij de zogenaamde onderwaterdrone. Met de PowerRay FishFinder kun je zorgeloos vanuit je bootje naar het scherm van je iPhone kijken en wachten totdat er vanzelf een vis op de drone afkomt. Je hoeft alleen nog maar je hengel uit te gooien of je VR-bril op te zetten.

De FishFinder gaat onder water op zoek naar vissen en lokt ze met een blauw lampje. Op de 4K-beelden die de drone doorstuurt naar je smartphone kun je haarscherp zien wat er allemaal rondzwemt. De drone kan de vissen nog niet vangen, maar kan ze wel lokken met een op afstand bedienbare aas.

De PowerRay wordt tijdens de CES vertoond in Las Vegas en is gemaakt door PowerVision dat al meerdere robots en drones gemaakt heeft. Deze drone kan alleen niet vliegen, maar wel tot 30 meter diepte duiken. De sonar aan de onderkant van de drone gaat zelfs tot een diepte van 40 meter.

Nooit meer duiken door VR-bril

Je hoeft niet eens meer te duiken om de onderwaterwereld van dichtbij te kunnen bekijken. Het bedrijf heeft namelijk de PowerVision VR Goggles ontwikkeld waarbij je live kunt zien hoe de vis naar het stukje aas zwemt. Bovendien beweegt de drone mee als jij je hoofd naar links of rechts draait. Dat betekent nooit meer dure duikspullen huren voor een uurtje tussen de vissen zwemmen, maar simpelweg je VR-bril opzetten!