Met deze vliegende taxi ben je thuis voor je het door hebt

Vorige generaties droomden er al van: vliegende auto’s. En nu lijken ze steeds dichter bij de werkelijkheid te komen. Diverse fabrikanten werken immers aan een dergelijk project, met E-vola als laatste toevoeging. Dit bedrijf heeft gisteren zijn eerste productiemodel aan de wereld getoond: de 2X.

De 2X moet een vliegende taxi worden, schrijft de Duitse startup op haar website. Een echte auto is het niet, eerder een soort helikopter. Het voertuig heeft achttien rotoren en is volgens E-vola zelf een hybride tussen een drone en een helikopter. Het voertuig kan maximaal 27 kilometer vliegen met een snelheid van maximaal 69 km/u. Vliegt je echter iets langzamer, ongeveer 50 km/u, dan kan je bijna een half uur in de lucht blijven.

Het gehele voertuig is ongeveer twee meter hoog en bevat negen lithium-ion batterijpakketten om hem van stroom voorzien. Wil je hem volledig opladen, dan duurt dat ongeveer twee uur bij een normaal stopcontact. Verder heeft de 2X mooie glazen deuren en leren stoelen. Er zitten echter maar twee stoelen in, wat betekent dat er dus maximaal twee mensen verplaatst kunnen worden per ritje.

E-volve 2X

Voorlopig wel piloot aan boord

Voordeel is echter wel dat geen van die passagiers het toestel hoeft te besturen. De 2X moet namelijk autonoom kunnen vliegen. Het voertuig kan op afstand bestuurd worden, maar ook helemaal zelf de weg vinden.

E-volo laat echter weten dat er voorlopig een piloot meevliegt, omdat dat moet volgens de huidige regels op dit gebied. Die neemt dus wel één van de twee zitplaatsen in beslag. In 2018 wil het bedrijf al starten met de eerste projecten van de vliegende taxi. En da’s niet vreemd, want de eerste projecten met concurrenten van 2X zijn al begonnen, in onder meer Singapore en Dubai.

E-volve 2X