Vodafone Call+ laat je locatie delen tijdens het bellen

Je zou het bijna vergeten, maar smartphones kunnen anno 2015 nog steeds bellen. Ook op dat gebied zijn er nog steeds ontwikkelen. We kennen HD Voice al, waardoor je elkaar tegenwoordig een stuk beter verstaat. Vodafone voegt daar nu Call+ aan toe.

callplus

Call+ is een losse applicatie voor Android en iOS die alleen beschikbaar is voor de klanten van Vodafone zelf. Zij kunnen hiermee onder andere hun locatie delen of vooraf aangeven waarom ze iemand willen bellen. Dat is vooral handig als je telefoontje dringend is, maar ook als je gewoon even wilt kletsen. Dan is je contactpersoon daar in ieder geval ook meteen van op de hoogte. Het is de bedoeling dat je de standaard dialer op je telefoon uiteindelijk helemaal achterwege laat en alleen Call+ nog gebruikt om te bellen.

De app maakt gebruik van rcs, een wereldwijd platform dat ontwikkeld is door de telecomproviders. Het is om die reden ook mogelijk om te videobellen via Call+, waarbij het geluid doorgegeven wordt via de normale telefoonverbinding. Dit bespaart data, terwijl je voor de audio alleen belminuten verbruikt. Het is daarnaast ook mogelijk om berichten, foto’s of je locaties te versturen, omdat Call+ samenwerkt met Message+, de berichtenapp van Vodafone.

De app is vanaf vandaag te downloaden in de Play Store en de App Store.