Vodafone Firestarters keert terug voor nieuw seizoen inspirerende documentaires

[Advertorial] Na een zeer positief ontvangen eerste seizoen keert ‘Firestarters – The Series’ terug op de TV én op het web met een serie mini-documentaires. In vijf inspirerende video’s laat Firestarters zien hoe mobiele technologie ons leven verandert. In de derde aflevering staan haptische en mobiele technologie centraal.

Hoe zorgt ‘serious gaming’ er voor dat een longpatiënt haar oefeningen blijft doen? En heeft haptische technologie de potentie om in de toekomst de blindgeleidehond te vervangen? Het zijn de vraagstukken waar Firestarters in een nieuw seizoen onderzoek naar doet.

Intussen is de serie al weer aangekomen bij hun derde aflevering, waarin de fusie van mobiele en haptische technologie centraal staan. Alle video’s zijn online terug te kijken.

Dankzij haar smartphone is de nagenoeg blinde Struik in staat om hard te lopen In de derde aflevering van ‘Firestarters – The Series’ volgen de makers Tjarda Struik. Nagenoeg blind, maar in staat om door het dagelijks leven te navigeren dankzij mobiele technologie. Dankzij haar smartphone is Struik zelfs in staat om te doen wat zij het liefste doet: hardlopen.

Hoe verandert mobiele technologie ons leven?

Centraal in de videoserie staat de vraag hoe we met elkaar communiceren nu we altijd met elkaar ‘connected’ zijn. Gaat touch technologie ervoor zorgen dat onze zintuigen uiteindelijk met de digitale wereld zullen versmelten? En hoe zorgt zelf-monitoring ervoor dat we in de toekomst mogelijk gezonder kunnen leven of zelfs voorkomen dat we (ernstig) ziek worden. Volgens de makers van Vodafone Firestarters leidt al deze connectiviteit direct tot innovatie.

Workshop rond haptische technologie

Het houdt voor Firestarters echter niet op bij je beeldscherm, het platform organiseert later deze maand een workshop rond haptische technologie. Wat gebeurt er wanneer schermen jou aan gaan raken?

Op 26 februari organiseert Firestarters een gratis workshop en interactieve sessie rond ‘Haptic Revolutions’. Mensen die graag meer willen weten over het onderwerp kunnen zich aanmelden op de website van Firestarters.

haptic_image