Voetballer trekt toch shirt uit tijdens WK, dames zijn blij

Helaas voor alle vrouwelijke voetballiefhebbers is het sinds enige tijd verboden voor voetballers om na het scoren van een doelpunt hun shirt uit te trekken. De Nieuw-Zeelander Winston Reid brak gisteren met die traditie, toen hij scoorde in de extra tijd van de WK wedstrijd tegen Slowakije. Alle dames thuis blij, en biermerk Jillz blij.

In een eerder persbericht aan onze redactie kondigde Jillz namelijk al aan dit WK ‘het uittrekken van shirts door spelers’ wenste te bevorderen, ondanks dat het door de FIFA verboden werd. Het kwam de arme Winston Reid gisteren dan ook op een gele kaart te staan.

Maar in een tweede persbericht bedankt Jillz vandaag de voetballer juist voor ‘het tonen van zijn prachtige lijf’. Daarnaast hoopt het biermerk dat ‘meer spelers zijn voorbeeld zullen volgen de rest van het toernooi’. Jillz betreurt de FIFA-regel dat voetballers die na een goal hun shirt uittrekken, bestraft worden met een gele kaart en wil hierin snel verandering in brengen. Op jillzlovesfootball.com staat een online petitie die moet leiden tot afschaffing van de regel, tot nu toe zijn er al bijna 75.000 handtekeningen verzameld.

Of er sprake is van afgesproken werk en Winston Reid een flinke zak geld aan deze PR stunt overhoudt weten we niet. Hetzelfde geldt overigens nog steeds voor de Bavaria meisjes..