Deze Volata racefiets heeft ingebouwde navigatie en een snelheidsmeter

Volata

Ben je dol op wielrennen én op de laatste technologie? Dan wil je deze Volata racefiets hebben. Het is namelijk een smart bike vol technologie met als kenmerkend onderdeel: een display midden op het stuur dat je snelheid, afstand en locatie real time tracked.

Op het scherm van de Volata racefiets kun je uiteraard allerlei informatie aflezen over hoe snel je fietst en welke afstand je hebt afgelegd, maar er is veel meer mogelijk. Er zit een navigatiesysteem in voor de route, je kunt de muziek op je smartphone bedienen vanaf je stuur en hij kan zelfs notificaties van je telefoon tonen. Ook over de bediening van al deze ingebouwde apps is nagedacht, want er zit een soort joystick in de handgrepen verwerkt.

Volata

Volata racefiets

De slimme technologie gaat echter nog verder dan enkel het stuur. Zo gaat de verlichting, die zit ingebouwd in het frame, automatisch aan als het donker wordt. Daarnaast is je fiets gekoppeld aan een app waarin je al je data kunt uitlezen, maar ook de status van je fiets in kunt zien, waaronder de locatie. En da’s wel zo handig, want je loopt natuurlijk het risico dat zo’n superdeluxe fiets wordt gejat, en in elk geval kun je dan traceren waar hij precies gebleven is.

Dankzij een ingebouwde GPS-chip kun je dus altijd de locatie achterhalen. Daarnaast zit er een alarm in, dat reageert op bewegingen en je een notificatie stuurt als er iets gebeurt dat verdacht is. Handig als een motor ineens voor je neus afremt bijvoorbeeld.

Dat alles heeft wel een prijskaartje, want de Volata racefiets kost je maar liefst 3500 dollar en daar komt ook nog eens 150 dollar aan verzendkosten bij. Omgerekend ben je dus 3300 euro kwijt. Mocht je desondanks interesse, dan kun je de fiets voor 299 dollar reserveren.