‘Volgende Pixel-smartphone wordt door Google zelf gemaakt’

De Pixel 3 en 3 XL zouden volledig door Google ontwikkeld worden. Dat meldt WinFuture op basis van documenten die het in handen heeft. De telefoons werden tot nu toe in samenwerking met andere bedrijven ontwikkeld.

De Pixel 2 en 2 XL, die vorig jaar oktober werden gepresenteerd, werden in samenwerking met HTC en LG gemaakt. Eind vorig jaar nam Google echter een afdeling van HTC over, inclusief 2.000 werknemers.

Een groot deel van die werknemers werkte mee aan het ontwikkelen van de telefoons van Google. De werknemers zijn mogelijk ook betrokken bij de nieuwe telefoons. Google zou voor de productie samenwerken met Foxconn. Bloomberg stelt dat de toestellen in oktober worden onthuld.

Inkeping

De Xl-versie zou een inkeping bovenin het scherm krijgen, net als de iPhone X en diverse andere Android-telefoons hebben. Die inkeping zou hoger zijn dan op de iPhone X, maar minder breed. Onderaan zou nog een schermrand zitten, waar de speakers aan de voorkant van het toestel moeten komen. De normale Pixel 3 krijgt boven en onder schermranden, net zoals zijn voorganger.