Volkswagen toont concept voor zijn toekomstige elektrische auto

Volkswagen heeft op de Mondial de l’Automobile Parijs 2016 laten zien hoe zijn toekomstige elektrische auto eruit gaat zien. Onder het mom ‘Think New’ toonde het bedrijf zijn nieuwste conceptauto.

Op dit moment is het enige elektrische model dat Volkswagen heeft de e-Golf. Daarmee kun je slechts 130 kilometer rijden op een volle accu. Ondertussen komt General Motors volgend jaar met de Opel Ampera-e, waarmee je maar liefst 400 kilometer kunt afleggen na een laadbeurt. Volkswagen moet dus aan de bak om niet achter te blijven bij de concurrentie en dat doen de fabrikant met dit concept.

Daarbij focust het bedrijf zich vooral op het uiterlijk, dat door het gebruik van de nodige LEDjes wat futurisch uitziet. De bedoeling is dat dit ontwerp de basis vorm voor een auto die in 2019 op de markt komt. Die moet meer dan 400 kilometer gaan rijden op een volle accu. Daarbij is Volkswagen twee jaar later dan bijvoorbeeld General Motors, maar het is desondanks goed om te zien dat alle autofabrikanten bezig zijn met elektrische auto’s met een ruimte actieradius.

Volkswagen Think New

Volkswagen Think New