Volkswagen toont de SUV van de toekomst, maar volledig elektrisch is hij niet

Het is de voorbode van de toekomstige Volkswagen SUV: de T-Prime Concept GTE die de autofabrikant toont op autobeurs Auto China 2016 in Beijing. Maar waar Tesla inmiddels al een volledig elektrische SUV laat rondrijden in de vorm van de Tesla X, is deze conceptauto slechts een hybride.

De auto kan 50 kilometer rijden op een accu, de rest gaat gewoon ouderwetse op benzine. Weinig vooruitstrevend dus voor een conceptauto die ons een blik in de toekomst moet gunnen. “De concept car markeert het begin van een SUV-offensief van Volkswagen. In de toekomst wil het merk in elk relevant segment een SUV aanbieden”, aldus Volkswagen.

Van binnen is de conceptauto vooruitstrevender. De T-Prime bevat wat de fabrikant een Curved Interaction Area noemt. Een aantal displays en bedieningselementen zonder knoppen. Je bedient het systeem via touch, gebaren en spraak. Daarnaast bevat het concept assistentiesystemen die zorgen voor meer veiligheid en is ook semi-autonoom rijden een mogelijkheid.

De boodschap die Volkswagen daarmee lijkt te geven is dat technologie aan boord van de auto voorlopig belangrijker is dan het maken van de stap naar volledige elektrisch rijden. De fabrikant heeft natuurlijk een elektrische Up! en Golf op de markt, maar een SUV lijkt er voorlopig niet in te zitten. Net als bij de andere traditionele autofabrikanten overigens.

De T-Prime Concept GTE

Zo ziet hij er van binnenuit

Mooi dashboardje!