Volkwagen investeert 70 miljard euro in elektrische auto’s en accu’s

Volkswagen lijkt grootse plannen te hebben voor elektrische auto’s. Het bedrijf heeft bekendgemaakt 70 miljard euro te investeren in elektrische auto’s, meldt Electrek. Met het geld moeten er driehonderd elektrische voertuigen op de markt worden gebracht voor 2030.

Het overgrote deel van het geld – 50 miljard euro – wordt geïnvesteerd in de productie van accu’s, zodat ze hun ambities voor elektrische auto’s waar kunnen maken. “Een bedrijf als Volkswagen moet leiden, niet volgen”, zei directeur Matthias Mueller. “Dit is geen vage verklaring voor een intentie. Het is een sterke belofte waarmee we vanaf vandaag onze prestaties meten.”

Nieuwe modellen

Inmiddels is er ook al een afbeelding gelekt uit de presentatie van Volkswagen over de aankomende elektrische auto’s. Daaruit blijkt dat er in de komende jaren vier nieuwe modellen moeten komen, maar dat er ook diverse elektrische auto’s verschijnen van Audi en Porsche. Deze merken vallen onder Volkswagen.

Daarnaast zijn er hints geweest dat het bedrijf veertig accufabrieken ter grootte van de Tesla Gigafactory nodig denkt te hebben in 2025. Vooralsnog is er echter niets bekend over plannen voor het bouwen van deze fabrieken.