Volledig automatisch klagen over kuilen in de weg met deze app

De Duitser Florian Born heeft een app ontwikkeld die in combinatie met een spuitverfcontainer automatisch verftplekken achterlaat wanneer hij met zijn fiets door een kuil rijdt. De Berlijner had geen zin om bij iedere kuil de gemeente te bellen, dus bedacht hij de app Auto-Complain.

De app maakt gebruik van de accelerometer in de iPhone om kuilen te registeren. De geautomatiseerde spuitverfcontainer wordt via de koptelefoonaansluiting verbonden en spuit verf wanneer er een kuil wordt ontdekt. De verf is overigens niet permanent en lijkt veel op de verf die gebruikt wordt door wegwerkers.

Als de fietser klaar is met zijn route wordt er automatisch een PDF gegenereerd en verstuurd naar de gemeente van Berlijn. De app is momenteel niet verkrijgbaar, maar Born hoopt hem aankomende februari uit te brengen als hij klaar is met zijn opleiding.

If you make it available for lots of people, you get statistics on where the most problems are and where is the highest density of bike riders facing problems, zegt Born. That’s a good thing for riders and the government because they don’t have to manually look for potholes. I want to let other people use it and let people mark potholes, because it’s not just a Berlin thing. There are potholes all over the world.

Fiets Auto-Complain Fiets Auto-Complain