Volvo experimenteert met de bezorging van online aankopen direct naar je auto

Voor druk bezette mensen is online winkelen een absolute uitkomst. Mits je je bestellingen op een adres kunt laten bezorgen waar altijd iemand aanwezig is. En dat is vaak niet het geval, waardoor je jezelf genoodzaakt ziet bestellingen vaak in het weekend te laten bezorgen of er een hele dag voor thuis te blijven.

Zou het niet handiger zijn als je zelf niet op de locatie aanwezig hoefde te zijn, maar wel je bestelling kunt ontvangen? Bijvoorbeeld in de kofferbak van je auto? Precies dat idee introduceert Volvo komende week tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. De zogenaamde ‘Roam Delivery’ service houdt in dat je niet thuis hoeft te blijven of naar een pick up point hoeft te rijden om je boodschappen in ontvangst te nemen, maar dat een berzorgservice de producten gewoon naar jouw auto komt brengen.

Via de GPS coördinaten van je (geparkeerde) auto, weet een bezorger van UPS precies waar hij of zij het pakketje moet gaan bezorgen. Een speciale digitale sleutel stelt de koerier in staat om je achterbak te openen via een smartphone of tablet. De klant accepteert de bezorging ook via zijn smartphone.

Alhoewel er nog geen retailpartners bekend zijn, loopt er volgens Volvo al enige tijd een test en geeft tot nu toe 92% van de deelnemers aan het onderzoek de voorkeur aan bezorging in de auto in plaats van aan huis.

volvo-2