Volvo maakt alle nieuwe auto’s vanaf 2019 geheel of deels elektrisch

Volvo

Volvo is om: de autofabrikant gaat over op geheel of deels elektrische auto’s. Vanaf 2019 moeten alle nieuwe modellen die op de markt komen een elektromotor hebben, meldt NOS. De reden achter deze stap is dat de fabrikant denkt dat elektrisch rijden de toekomst is.

Zoals gezegd zijn er voorlopig niet alleen volledig elektrische auto’s. Volvo gaat ook hybride-modellen maken met een elektrische en een verbrandingsmotor. Daarnaast komen er “mild hybrids”, wat auto’s met een kleine elektrische hulpmotor zijn. Daarmee is het bedrijf de eerste traditionele fabrikant die al zijn auto’s van elektrische motoren gaat voorzien.

Vijf elektrische auto’s

Volvo zorgt tussen 2019 en 2021 voor vijf volledig elektrische auto’s. De modellen die al bestaan en alleen een benzine- of dieselmotor hebben worden ook nog enige tijd geproduceerd. Krijgt een auto echter een update, dan komt er een elektromotor in.

Natuurlijk is de fabrikant niet helemaal de eerste die elektrische auto’s produceert. Tesla doet dit al sinds het begin, maar is ook nog een stuk kleiner. Waar Tesla in de eerste helft van dit jaar 47.000 auto’s afleverde, verkocht Volvo er 278.000. Een behoorlijk verschil. De impact van de beslissing van de traditionele fabrikant is dan dus ook veel groter.