Voortaan kun je ook permanente Stories maken op Instagram

Instagram Stories zijn inmiddels een bekend fenomeen. Je plaatst een plaatje, bewerkt hem iets en na 24 uur verdwijnt deze weer. Maar het sociale medium laat je voortaan ook Stories maken die blijven staan tot je ze weer verwijdert. De functie heet Stories Highlights, meldt het platform in een blogbericht.

Met Stories Highlights kun je bijvoorbeeld foto’s van je vakantie of een concert toevoegen aan je Stories. De beelden blijven staan tot jij ze zelf weer verwijdert. In de functie kun je meerdere hoogtepunten kwijt. De Highlights verschijnen in een nieuw deel op je profiel, onder je biografie.

Om een Highlight te maken, klik je op het icoon “nieuw” helemaal links. Vanuit daar kun je een Story toevoegen vanuit je archief, een cover kiezen en het een naam geven. Zodra je klaar bent, verschijnt je Highlight als een cirkel op je profiel dat als een aparte Story afspeelt als iemand er op klikt. Om hem weer te verwijderen houd je de Highlight ingedrukt.

Archief

Ook is er een archief gekomen voor de normale Stories, zodat je herinneringen niet verloren gaan. Je kunt er zelfs voor kiezen om je Stories automatisch te laten bewaren. De beelden verdwijnen dan nog steeds na 24 uur van je profiel, maar privé kun je ze nog wel bekijken.

In het archief worden de Stories op datum gesorteerd. Ook kun je individuele foto’s en video’s toevoegen aan nieuwe Stories, als Highlights of als Instagram-bericht.

De functies zijn gisteren in de nieuwe versie van de app verschenen.