Vouw je eigen drone: Japanse fabrikant komt met Origami-drone

Het Japanse bedrijf Lapis Semiconductor heeft een Origami-drone onthuld. Nadat vorig jaar een Japanse man een drone met radioactief zand liet landen op het dak van de minister-president, is het vertrouwen in drones redelijk onderuit gegaan. Dit bedrijf probeert met de aandoenlijke Origami-drone het publiek weer enthousiast te maken voor drones.

De drone vliegt op dezelfde manier als een vogel: door simpel weg zijn vleugels snel genoeg op en neer te slaan. De ‘Orizuru’-drone wijkt daarmee af van wat we zijn gaan zien als normale drones: quadcopters met propellers die aangestuurd worden via je smartphone.

Deze Japanse drone wordt aangestuurd via een normale afstandsbediening en werkt via een minicomputer. De Lazurite Fly is een computer die volgens Lapis 90 procent energiezuiniger is dan de concurrentie en slechts zo groot is als een SD-kaart.

Het skelet van de Origami-drone is gemaakt met behulp van een 3D-printer; de vleugels bestaan wel uit papier. Dit zorgt ervoor dat de drone slechts 31 gram weegt en 70 centimeter lang is. Lapis heeft niet bekend gemaakt hoe lang de drone mee moet gaan op zijn batterijen; de prijs is ook nog niet bekend.