Vrouw veroordeeld op basis van Fitbit-gegevens

Fitbit

Als je Fitbit of een andere fitness tracker draagt, dan houd je niet alleen je fysieke activiteiten bij, maar wordt er ook persoonlijke data verzameld. Deze persoonlijke data is niet alleen handig voor jezelf, maar kan ook tegen je gebruikt worden tijdens een gerechtelijk onderzoek.

Dit ondervond een Amerikaanse vrouw uit Pennsylvania. Zij belde namelijk de politie en claimde verkracht te zijn door een insluiper. De vrouw vertelde dat ze ’s nachts wakker werd met een vreemde man bovenop haar. Vervolgens zou ze haar fitness tracker zijn verloren tijdens de worsteling. Maar toen de autoriteiten haar Fitbit vonden, kwam daar hele andere data uit. De vrouw zou de hele nacht wakker zijn geweest en hebben rondgelopen. Daarnaast was er ook geen ander bewijs te vinden, waardoor de vrouw uiteindelijk zelf degene was die werd aangeklaagd.

Het is niet de eerste keer dat de politie gebruik maakt van Fitbit-data als bewijs. Houd er dus rekening mee dat je Fitbit-gegevens wel moeten kloppen met je verhaal, anders loop je ongetwijfeld tegen de lamp.