‘VS wil e-sigaretten met een smaakje deze week nog verbieden’

Vaping, e-sigaret

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) zou volgens topmensen van de organisatie van plan zijn om de verkoop van e-sigaretten met een smaakje deze week nog te verbieden. Dat meldt Quartz. Reden is dat de elektronische sigaretten te aantrekkelijk zijn voor jongeren.

Juul Labs en vier andere fabrikanten van e-sigaretten kregen in september een ultimatum van de FDA. Ze moesten binnen 60 dagen bewijzen dat ze hun producten weg konden houden van minderjarigen. Lukte dat niet, dan zouden ze van de markt gehaald worden.

Die periode is gisteren tot een einde gekomen, en volgens ingewijden heeft de FDA dan ook al een beslissing genomen. Topmensen van de organisatie stellen namelijk dat het de verkoop van de meeste e-sigaretten met smaakjes in supermarkten en benzinepompen in de VS gaat verbieden.

Online zou je bovendien alleen nog e-sigaretten met een smaakje mogen verkopen als ze voldoen aan de eisen voor de verificatie van je leeftijd die de FDA heeft opgezet. Naar verwachting wordt de beslissing deze week al aangekondigd.

Mint en menthol

Toch wordt niet alles per direct verboden. De sigaretten met mint- en menthol-smaakjes blijven namelijk wel legaal. Reden is dat menthol-smaakjes ook nog steeds mogen bij gewone sigaretten. Daarnaast zijn er zorgen dat gebruikers van de mint-varianten overstappen naar gewone sigaretten als hun favoriet verboden wordt.

Fabrikanten van de elektronische sigaretten stellen ondertussen dat het product een belangrijk middel is bij het helpen van volwassen rokers om te stoppen.