Vufine: de ideale vervanger voor Google Glass?

Google Glass laat nog wel even op zich wachten, maar voor de liefhebbers van smart glasses biedt Vufine een goede oplossing. De gadget lijkt erg op Google Glass, maar is makkelijker te gebruiken.

Je kunt Vufine vergelijken met een heads-up display: het projecteert alles wat op je smartphone-scherm verschijnt direct op je bril. En natuurlijk kan alleen jij het zien. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om Netflix te kijken op je bril en kun je WhatsApp-berichten lezen. Ben je de weg kwijt? Google Maps projecteert de juiste route direct op je glazen. Het nadeel? Het ziet er nog lelijker uit dan Google Glass. Daarnaast moet Vufine continu in verbinding staan met je telefoon via een dunne HDMI-kabel. Daar word je natuurlijk niet vrolijk van.

vufine2

Je kan de Vufine verstellen en vervolgens aan je bril bevestigen via magneten, dus je kunt ‘m eenvoudig weer in je broekzak stoppen als ‘ie niet nodig is. Daarnaast fungeert de Vufine ook als een viewfinder voor je camera, waardoor je niet moeilijk hoeft te doen met je smartphone. Het is dus niet mogelijk om foto’s te maken met de gadget zelf. Het bedrijf achter Vufine gebruikt dit gegeven zelfs als een ‘unique selling point’. Gebruikers hoeven zich namelijk geen zorgen te maken om hun privacy.

Toch is er in theorie eenn groot probleem: als je je smartphone in je broekzak hebt, gaat je scherm uit. De Vufine laat je dan dus niets meer zien. Of het bedrijf daar iets op heeft gevonden, is nog niet bekend. De gadget heeft inmiddels meer dan 90.000 dollar opgehaald en wordt vanaf november naar klanten opgestuurd.