Vul de batterij van je smartphone met vuur

Ben je aan het kamperen, wil je even een berichtje sturen en dan is de batterij weer leeg. En omdat je in de wildernis zit, heb je even geen stopcontact bij de hand. Hoe kun je dan toch je telefoon opladen? FlameStower biedt de oplossing: met vuur.

Flamestower is een oplader die werkt op basis van hitte. Een gedeelte van de FlameStower wordt boven of in een hittebron gehangen. Deze hitte wordt vervolgens omgezet in stroom. Via een USB-aansluiting wordt deze stroom ten slotte naar je telefoon gebracht en de batterij wordt opgeladen!

flamestower-xl

Je telefoon wordt niet heel snel opgeladen: het duurt ongeveer twee keer zo lang dan normaal om je smartphone volledig op te laden. Maar om even te kunnen bellen is dit geen probleem. Iedere minuut opladen biedt namelijk drie minuten spreektijd.

Deze oplader is niet alleen handig tijdens het kamperen, maar kan ook erg belangrijk zijn in noodsituaties. In geval van overstromingen of andere natuurrampen valt vaak de stroom uit. Als je dan toch je telefoon op kunt laden en mensen kunt bereiken, kan dit veel voordelen bieden.

FlameStower heeft een bijzonder element aan haar Kickstarter campagne toegevoegd. Alle winst die gemaakt wordt met dit project en alle donaties boven de 100 dollar wordt namelijk gedoneerd aan een goed doel. Het geld gaat naar Alex Odundo, een maker van machines voor in de landbouw Afrika. Met zijn goedkope machines van hoge kwaliteit kan hij veel mensen in Afrika helpen met het opzetten van een eigen bedrijfje.

De FlameStower is momenteel op Kickstarter te vinden. De campagne duurt nog 10 dagen.