Waan je in de savanne: Ervaar The Lion King in deze 360-gradenvideo

Naar verluid is de musical The Lion King een indrukwekkende theaterproductie die onder andere op Broadway in New York te bezichtigen is. Maar aangezien niet iedereen daarbij kan zijn heeft Disney Theatrical Productions het openingsnummer van de musical vrijgegeven op YouTube. Het is echter niet een simpel fragment van de show, maar een 360-gradenvideo waarin je zelf kunt bepalen waar je naar kijkt.

In de opening van de theatershow wordt het nummer ‘The Circle of Life‘ gezongen en zijn er enorm veel acteurs aanwezig op het podium. De camerapositie wisselt tijdens de show, zodat je als kijker continu om je heen kunt kijken en nieuwe dingen ziet. Het valt gelijk op hoe goed de coördinatie is van de verschillende acteurs, zangers en dansers. Daarnaast kun je de show bekijken vanuit hoeken waar het normale publiek niet bij kan.

Je kunt zelf de video bekijken als je gebruikmaakt van Chrome als browser. Op mobiel kun je de 360-gradenvideo ook bekijken, als je beschikt over een Google Cardboard VR-bril kun je The Lion King ook op die manier beleven. Vergeet niet om de resolutie op het hoogst mogelijke te zetten: de standaard resolutie doet af van het visuele spektakel.