Wadoeje: NTR start interactieve webserie waarin kijker het einde bepaalt

WADOEJE

Stel je voor: je bent in een zwembad en iemand neemt ongewenst een foto van je terwijl je je staat om te kleden. Wat doe je dan? Of een vriend(in) is jarig en jij hebt geen geld om een bijzonder cadeau te kopen. Wat ga je dan doen? Dit soort vraagstukken komen aan bod in de nieuwe interactieve webdramaserie Wadoeje van de NTR.

Wadoeje is een webdramaserie waarin allerlei pijnlijke confrontaties en lastige dilemma’s uit het leven van jonge mensen naar voren worden geschoven. Het gaat dan dus bijvoorbeeld over de eerder genoemde uitdagingen, maar ook over dingen als wanneer je je schaamt voor je moeder in het bijzijn van je nieuwe vriend(in).

Het bijzondere aan de serie is dat je niet ziet hoe anderen met dergelijke problemen omgaan, maar dat je juist zelf de keuze maakt. Dus stel, je vriendin flirt in het zwembad met twee jongens in het kleedhokje naast die van jullie en wil dat jij ook komt kijken. Doe je dat of doe je dat niet? De keuze die je maakt, bepaalt vervolgens hoe het verhaal verder gaat. Je kunt het verhaal dus ook meerdere keren doorlopen om te zien welke gevolgen bepaalde keuzes hebben.

Drie afleveringen online

Inmiddels staan er drie afleveringen op het internet om te bekijken, waarin vooral jong (onbekend) talent speelt. De eerste aflevering bevat alleen acteertalent dat via Instagram geworven is. Deze aflevering gaat over twee vriendinnen die twee jongens in de kleedkamer van een zwembad ontmoeten. Hoewel ze eerst met elkaar flirten, slaat de sfeer om als een van de jongens een foto maakt.

In aflevering twee en drie zitten wel een paar bekende gezichten, zoals Rami Kooti Arab (Brugklas) en Katharina Justic (Onderweg naar Morgen). De tweede aflevering gaat over Amir, die platzak is maar toch een verjaardagscadeau voor zijn vriendin wil scoren. Zijn beste vriend stelt voor om iets te jatten, dus moet Amir kiezen hoe ver hij wil gaan.

In de derde aflevering volgen we Samantha, die alleen thuis is als Ray voor het eerst bij haar langskomt. Samantha hoopt vrienden met hem te worden en ze maken zich klaar om samen een avond uit te gaan. Maar dan komt haar moeder plotseling thuis. Dus wat doet ze? Verbergt ze Ray of is ze eerlijk?

De video’s kun je gratis bekijken op de website van NPO 3 en het YouTube-kanaal van NPO 3. Ook komen de video’s naar Instagram en TikTok.

Foto: NTR