Herrie in de stad die nooit slaapt

Iedereen kent New York City als de stad die nooit slaapt. Maar als je er woont kan dat soms best wel eens lastig zijn. Bijvoorbeeld als je zelf wel wil slapen maar je omgeving niet. Niet alleen voor bewoners, maar ook voor toeristen is deze Noise Map dus best handig.

Voor de map heeft het befaamde Guggenheim museum in New York als onderdeel van het project Stillspottin nyc gedurende 1 jaar 270.000 klachten over geluidsoverlast op de kaart gezet. Hierbij werden dus alle meldingen die via het speciale telefoonnummer 311 werden doorgegeven op de kaart gezet. De interactieve kaart is onderdeel van een groter project waarbij door het Guggenheim gedurende twee jaar in 5 verschillende buurten gedurende 3 tot 5 maanden zogenaamde Stillspots geïdentificeerd, gecreeërd of getransformeerd worden door architecten, artiesten, designers, componisten en filosofen.

Nadeel van de interactieve kaart is wel dat er geen moeite is gedaan om een link te leggen naar de echte kaart van New York. Dus zonder enige kennis van de stad is het lastig zoeken waar je precies bent.

Noise Map